ハイメ

  • YYY
  • Bandcamp
  • soundcloud
  • Theme
  • figed:

    Karuizawa Gallery Villa.

     

    Makoto Yamaguchi Design was challenged to erect this house for 2 musicians, Hiroshi Okouchi and Himeyo Tokuzawa. Perched beneath the towering mountains just south of Karuizawa the view from this house drools in to the forest-floored valley bellow.

     

    The villa was designed to create a flexible space for the 2 musicians. They wanted to have an exclusive gallery for contemporary art and a space for concert music. The multifunctional use needed the kitchen and bathroom sunken into the floor creating use of the sloping landscape. This also broadened the view through the glass walls. Although they focused on having a spacious futuristic villa, they interestingly requested no wood should be visible. Polished stainless steel and glass reflects light bordering the walls of the villa.  The exterior, walls, roof, is made of FRB (Fibre Reinforced Plastics) painted ice white, designed to complement the blank white interior.

    The abstract difference between the audacious house and the magical forest creates an appealing vibe, yet amalgamating together not disturbingly.

     

    Completed in 2003 by Makoto Yamguchi;

    http://ymgci.net/

    (via montagekemp)

    12345Older   →